Τα 20.000 δολάρια ξεπέρασε σήμερα Σάββατο η τιμή του bitcoin για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις καθώς με τα κέρδη πλέον του 10,5% που καταγράφει έχει αναρριχηθεί στα 20.877 δολάρια.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, ολόκληρη η αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σημειώνει άνοδο περί του 8,7%, με αποτέλεσμα η συνολική της κεφαλαιοποίηση να έχει εκτιμάται ότι πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια και συγκεκριμένα τα 982,81 δισ. δολάρια.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για το σύνολο της αγοράς καθώς η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε κέρδη και σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρά.

Η τιμή του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του Ethereum καταγράφει κέρδη για επτά διαδοχικές ημέρες φθάνοντας τα 1.540 δολάρια. Αυτή του bitcoin το ίδιο διάστημα έχει ενισχυθεί κατά 23%. Από το χαμηλό έτους στα 16.496 δολάρια, τα κέρδη του έως σήμερα ανέρχονται στο 26,4%.

Εκείνο όμως που έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του είναι το Solana, του οποίου η τιμή σήμερα έχει εκτοξευθεί σχεδόν κατά 37% και έχει φθάσει στα 22,480 δολάρια, ενώ κέρδη που αγγίζουν το 40% έχει σημειώσει τις τελευταίες 24 ώρες το altcoin.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων  είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2022, καθώς ο γενικευμένος φόβος που κυριαρχούσε στις αγορές έκανε τους επενδυτές απρόθυμους να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα εν λόγω νομίσματα. Από την άλλη και με τα μέχρι στιγμής δείγματα, το 2023 δείχνει να έχει φέρει νέα πνοή στην αγορά.

Πηγή: in.gr