Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπιλ Γκέιτς κυκλοφόρησε πρόσφατα την καθιερωμένη λίστα βιβλίων του για το καλοκαίρι, που τη δημοσιεύει στις αρχές Ιουνίου, λέγοντας ότι οι επιλογές του δεν ήταν «κακές για έναν παππού».

Φέτος όμως έκανε την ανατροπή προτείνοντας μονάχα δύο βιβλία, επιλέγοντας να «ανακατέψει τη λίστα και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό», έτσι συμπεριέλαβε μια σειρά από το Netflix και μια λίστα τραγουδιών στο Spotify.

«Συστήνω μόνο δύο βιβλία, συν έναν συνδυασμό άλλων πραγμάτων που μου άρεσαν τελευταία, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς που διαδραματίζεται στη Δανία και μερικές δεκάδες τραγούδια» εξήγησε.

Ο γνωστός επενδυτής και φιλάνθρωπος, ωστόσο, επέμεινε ότι ενώ «υπάρχουν πολλά περισσότερα από το διάβασμα στη ζωή, παραμένει ακόμη η καλύτερη ασχολία».

Αυτά είναι τα «καλύτερα βιβλία, τραγούδια και σειρές για το καλοκαίρι» του Μπιλ Γκέιτς:

Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow- Gabrielle Zevin

Το μυθιστόρημα «Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow» με επίκεντρο δύο φίλους που χτίζουν μαζί μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του 2022 και μια ιστορία με την οποία θα μπορούσε να ταυτιστεί. «Μου θύμισε πολύ τη σχέση μου με τον Πολ Άλεν και την κοινή μας δουλειά στη Microsoft», σημειώνει ο Μπιλ Γκέιτς.

Born in Blackness- Howard French

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «μελετητής της Αφρικής», λέει ότι «έμαθε πολλά από αυτό το προσεγμένο, καλά τεκμηριωμένο βιβλίο». Στο βιβλίο «Born in Blackness», ο συγγραφέας Howard W. French επαναδιατυπώνει την ιστορία του σύγχρονου κόσμου με επίκεντρο την αφρικανική ιστορία.

«Δεν ήταν καθόλου απάτριδες και πρωτόγονοι όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι», γράφει ο Μπιλ Γκέιτς. «Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί [ο French], διάφορα αφρικανικά βασίλεια είχαν ιδρύσει πόλεις-κράτη που συναγωνίζονταν την Ευρώπη από άποψη πολιτικής οργάνωσης, στρατιωτικής ισχύος, εμπορίου, τέχνης και εξερεύνησης. Το εννοώ ως κομπλιμέντο όταν λέω ότι το ‘»Born in Blackness» με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα».

Borgen- Netflix

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει συστήσει ξανά ταινίες και τηλεοπτικά σόου στο παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια σειρά μπαίνει στη λίστα με τις καλοκαιρινές του προτάσεις.

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος λέει πως «είδε σερί και τις τέσσερις σεζόν» της σειράς «Borgen», η οποία επικεντρώνεται σε μια υποτιθέμενη Δανή πολιτικό καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της.

«Με συναρπάζει το πώς δημιουργούνται και επιβιώνουν οι πολιτικοί συνασπισμοί, και μου άρεσε να παρακολουθώ την πρωθυπουργό Birgitte Nyborg», σημειώνει.

«Είναι μια ηγέτης με αρχές και ταλέντο, η οποία είναι επίσης αλάνθαστη και μερικές φορές την παραπλανούν. Το «Borgen» είναι πάνω απ’ όλα διασκεδαστικό, αλλά έμαθα πολλά βλέποντάς το».

Πηγή: in.gr