«Με ρώτησε αν πετάχτηκα και εγώ του είπα «ναι», καθώς τσίριζα από τον πόνο και είπε «εντάξει», μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του και έφυγε» περιγράφει ο 13χρονος Πολυχρόνης, θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

«Ένας οδηγός με μαύρο Audi αγνοεί μία πινακίδα STOP από εκεί από τον κεντρικό που ερχόταν. Περνάει, αγνοεί τις διαβάσεις και τα σήματα πεζών και εγώ επειδή είχε κάτι κουτιά εκεί πέρα της ΔΕΗ δεν τον είδα και πήγα να περάσω για να χαιρετήσω κάποιον απέναντι και με πάτησε, ευτυχώς μόνο στο πόδι, δεν με έκοψε», περιέγραψε ο ανήλικος και πρόσθεσε ότι ο οδηγός σταμάτησε και τον ρώτησε αν είναι καλά: «Κατέβηκε να με ρωτήσει άμα πετάχτηκα και εγώ του είπα «ναι», καθώς τσίριζα από τον πόνο και είπε «εντάξει», μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του και έφυγε» περιγράφει το παιδί, μιλώντας στο Star.

«Τα χαρακτηριστικά του τα ξέρω όλα πολύ καλά, μιας και δε χτύπησα το κεφάλι μου. Θυμάμαι και από το αυτοκίνητο, Audi μαύρο με πινακίδα ξένη. Ήταν εκεί της γειτονιάς αυτός, φορούσε ροζ πουκάμισο με τρία κουμπιά, είχε γαλάζια μάτια, μιλούσε ελληνικά πολύ καλά, λευκόχρωμος, μελαχρινό μαλλί, παντελόνι τζινάκι με μία καφέ ζώνη και μετά μπήκε μέσα στο αμάξι του και έφυγε» λέει ο Πολυχρόνης.

«Ποιος αφήνει ένα παιδί;»

Αγανακτισμένη η θεία του παιδιού αναρωτιέται πώς μπορεί κανείς να εγκαταλείψει ένα παιδί στη μέση του δρόμου. «Το μωρό φώναζε “βοήθεια”, τσίριζε και αυτός σηκώθηκε και έφυγε. Τον άνθρωπο –δεν θέλω ούτε να τον λέω άνθρωπο- θα τον βρούμε, δεν θα τη γλιτώσει. Είτε φταίει το μωρό είτε όχι, δεν γίνεται να αφήνεις ένα παιδάκι και να σηκωθείς να φύγεις» λέει χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι παγίδα. Όπως λένε χαρακτηριστικά, οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Ο 13χρονος χειρουργήθηκε στον αστράγαλο, ενώ οι αστυνομικοί της τροχαίας αναζητούν τον ασυνείδητο οδηγό.

Πηγή: in.gr