«Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά για να αποφύγουμε τα χειρότερα, που άλλωστε έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν», τόνισε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις των νέων μέτρων για τις επιχειρήσεις, υποστήριξε τα εξής: «Σίγουρα μας δυσκολεύουν και δεν μας διευκολύνουν, αλλά μας προστατεύουν. Έχουν κόστος και διαδικασία για τους καταναλωτές, αλλά αποτρέπουν τα καταστροφικά lockdown. Ας μην ξεχνάμε πως φτάσαμε σχεδόν τα 7.000 κρούσματα ημερησίως και κινδυνεύουμε να ξεπεράσουμε τα 10.000, ενώ χάσαμε 57 συνανθρώπους μας σε μία ημέρα και πάνω από 1.100 τον μήνα Οκτώβριο».

Διαβάστε επίσης: Λιανεμπόριο – Αντιδράσεις από φορείς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση της πανδημίας

Όπως είπε, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως έχουμε 600.000 ανεμβολίαστους και άγνωστο αριθμό εμβολιασμένων, που δεν έχουν μετά την πάροδο του εξαμήνου εμβολιαστική κάλυψη με αντισώματα, ενώ προσέθεσε πως το τέταρτο κύμα δυναμώνει ενόψει του χειμώνα και, τουλάχιστον, φέτος, «έχουμε την άμυνα του εμβολίου, που πρέπει και οι παραγωγικοί φορείς να αναδείξουμε ξανά με μια εκστρατεία πειθούς».

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο Βασίλης Κορκίδης, «παρά το γεγονός πως τα έκτακτα μέτρα και οι έλεγχοι δεν κάνουν τη ζωή μας εύκολη, υποχρεούμαστε να τα σεβαστούμε και να τα εφαρμόσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως πελάτες».

Πηγή: in.gr