Η πρόσφατη ιστορία με τη διεκδίκηση του τελικού του Copference League από τη χώρα μας και την ΕΠΟ να εκδηλώσει επιθυμία απόσυρσης υποψηφιότητας, έφερε στην επιφάνεια και πάλι όλες τις παθογένειες της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Και άνοιξε την κόντρα της ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα σε τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης αποκάλυψε πως η ομοσπονδία του ζήτησε ένα υπέρογκο ποσό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση διεκδίκησης του τελικού του UEFA Conference League 2022-23, ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τα στελέχη της ΕΠΟ, του ζητήθηκε ένα ποσό κοντά στις 200-300 χιλ. ευρώ για την συγκρότηση του φακέλου, της υποψηφιότητας: «Τελικά ο φάκελος κατατέθηκε με μηδέν κόστος. Δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ. Δούλεψαν με την ψυχή τους, τεχνοκράτες του νομού Ηρακλείου, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας , του ΕΑΚΗ και στελέχη άλλων υπουργείων, που πίστεψαν σε αυτήν την προσπάθεια. Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές», ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το αν μήπως πίσω απο αυτήν την «διεκδίκηση» του ποσού των 200 ή 300 χιλ. ευρώ κρύβεται το…σαμποτάζ απο την ΕΠΟ, που ο ίδιος κατήγγειλε στη Βουλή: «το Conference ξεκίνησε μετά απο μια συζήτηση στην Κωσταντινούπολη μεταξύ εμού και του κ. Τσέφεριν, τον περασμένο Αύγουστο. Οταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φάκελο, έπρεπε τη δουλειά αυτή να την κάνει η ΕΠΟ. Ωστόσο, επειδή είχε μια αδυναμία σε επίπεδο στελεχών και χρηματοδότησης. Τα χρήματα τα οποία ζητούσε για να εκπονήσει το φάκελο, ήταν υπερβολικά κατά την άποψη μου. Οι 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, είναι υπέρογκο ποσό».

Για την αντίδραση που είχαν τα στελέχη της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα (Λάκοβιτς-Γεωργίου), όταν τους έθεσε το θέμα με την δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, κ. Δέδε, ότι η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει για να αποσύρει την υποψηφιότητα: «Γέλασε ο Λάκοβιτς για αυτό που συνέβη απο την ΕΠΟ. Το είδε ως ανέκδοτο και ως αστείο. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στην ΕΠΟ. Θα είναι μια προβολή για τη χώρα και για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Θα μας μείνει και κληρονομία, μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση».

Για το αν πιστεύει πως θα πάρει την διοργάνωση: «Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές. Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και μπήκαμε στην τελική ευθεία, είδαμε μια συνέντευξη απο τον κ. Δέδε, να λέει ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η Ομοσπονδία, θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα, γιατί θα είχαμε μια ήττα στην υπόθεση αυτή. Χάρηκα για τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, για την άμεση αντίδραση τους. Συνταχθήκαμε όλοι μαζί. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λάκοβιτς και τον κ. Γεωργίου, τα νέα ήταν πολύ καλά. Δεν υπάρχει θέμα, απόσυρσης της υποψηφιότητας. Δεν το εξέλαβαν σοβαρή απειλή. Εχουμε δυνατές προοπτικές. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Σας το λέω, ότι θα κερδίσουμε αυτήν την μάχη. Το πιστεύω μέσα μου. Κατά 99.9% θα κερδίσουμε, σας το λέω».

Για τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για το θέμα και το σαμποτάζ που δέχθηκε απο την ΕΠΟ για μια σοβαρή υπόθεση: «Ένα δωδεκάμηνο ζω σε ένα επιθετικό, απαιτητικό και ιδιαίτερο περιβάλλον. Είναι σκληρό το περιβάλλον. Δίνω μια γενναία μάχη με σκληρού όρους. Δεν κρύψαμε και δεν κρυφτήκαμε. Οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου, έχουν μια άλλη αντίληψη. Το ίδιο οι μεγάλες αθλητικές Ομοσπονδίες. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Να βελτιωθούν. Οι αρχές μας είναι διαφάνεια και νοικοκύρεμα και αυτό ενοχλεί κάποιους».

Πηγή: in.gr