Ο κόσμος μίλησε. H διοίκηση της Ατλέτικο τώρα πια πρέπει να τον ακούσει και να τον σεβαστεί.

Η αμφιλεγόμενη μονομερής απόφαση αλλαγής του εμβλήματος της ομάδας τη σεζόν 2017/2018 δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα αποδεκτή από τους περισσότερους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, που έκτοτε μάχονται για την επιστροφή του παραδοσιακού σήματος.

Ως τώρα, ήταν μια μάχη που ελάχιστα ωφελούσε τον μαδριλένικο σύλλογο. Μια «σύγχρονη εξέλιξη» του εμβλήματος που μετατράπηκε στο αποκαλούμενο από τον κόσμο ως «λογότυπο» που προφανώς δεν τον εκπροσωπούσε.

Η κατακραυγή από τον κόσμο και, ειδικά, η ανησυχητική πτώση των πωλήσεων των επίσημων προϊόντων προσέφεραν στον Miguel Ángel Gil Marín, τον Enrique Cerezo και την εταιρεία ένα ανεπανάληπτο σοκ για την πραγματικότητα και την ψυχοσύνθεση του κόσμου.

Η ελπίδα ότι υπήρχε πραγματική πιθανότητα να επιστρέψει το προ 2017 παραδοσιακό έμβλημα στη φανέλα ξεκίνησε με τη δημιουργία της Κοινωνικής Επιτροπής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εν μέσω της μεταγραφικής αγοράς η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε επιτέλους να επικεντρωθεί στο να ακούσει τους οπαδούς της. Τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Την περασμένη Παρασκευή ο σύλλογος ανακοίνωσε τη «διαβούλευση για την επιστροφή ή όχι στο προηγούμενο σήμα.

Η θεαματική κινητοποίηση των οπαδών της Ατλέτικο με επικεφαλής επίσης τους βασικούς θρύλους της ομάδας άφησε τους πάντες άναυδους. Ο Κόκε, και ακόμη και ο Τσόλο Σιμεόνε, ο προπονητής, ήταν μερικοί από έναν πολύ μακρύ κατάλογο βασικών μελών στην ιστορία της Ατλέτικο που υποστήριξαν την επιστροφή στο παλιό σήμα.

Ο θρίαμβος απόλυτος. Ο κόσμος με συντριπτικά ποσοστά ψήφισε το παραδοσιακό σήμα.

Ο μεγαλύτερος θρίαμβος για τους οπαδούς της «Αλέτι», είναι πολύ πέρα ​​από τους τίτλους.

Μια αλυσιδωτή αντίδραση που ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του συλλόγου να «δεσμευτεί» ότι το σήμα θα επιστρέψει αν το αποφασίσουν με τελική ψηφοφορία τα μέλη.

Το αποτέλεσμα ένα: Η νίκη των οπαδών της Ατλέτικο. Η διοίκηση προκήρυξε δημοψήφισμα για την αλλαγή του εμβλήματος στη φανέλα…

Καλό το νέο design, αλλά οι παραδόσεις είναι πάνω από όλα!

Πηγή: in.gr