Intime

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ρίχνεται στη μάχη της League Phase του Europa League, ξεκινώντας με μια πρόκληση απέναντι στη Γαλατασαράι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο στάδιο Αλί Σαμί Γεν στην Κωνσταντινούπολη (25/9, 22.00, COSMOTE SPORT 2 HD). Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή κρατά την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος και έχει ήδη σημειώσει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ομάδα της Γαλατασαράι έχει στο ρόστερ της σταρ ποδοσφαιριστές όπως οι Οσιμέν και Ικάρντι, και η διοίκησή της έχει ξεκαθαρίσει ότι ο φετινός στόχος είναι η επιτυχία στο Europa League. Ο προπονητής Οκάν Μπουρούκ υπογράμμισε τη σημασία της νίκης στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων και δήλωσε ότι η ομάδα του είναι «πεινασμένη για επιτυχίες».

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητής του ΠΑΟΚ, επέλεξε να απομακρύνει κάθε συζήτηση για μακροπρόθεσμους στόχους, εστιάζοντας στην προετοιμασία του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ για 55η φορά σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Όσον αφορά τις αγωνιστικές λεπτομέρειες, ο ΠΑΟΚ έχει κάποια ερωτηματικά, με τον Μπράντον Τόμας και τον Αντώνη Τσιφτσή να απουσιάζουν. Ο Κοτάρσκι αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στη θέση του κεντρικού αμυντικού, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Μιχαηλίδης. Στα χαφ, οι Οζντόεφ και Καμαρά φαίνεται να είναι το δίδυμο που θα ξεκινήσει, ενώ η επιθετική τριάδα περιλαμβάνει τους Τάισον, Κωνσταντέλια και Αντρίγια, με τον Τσάλοφ ως πιθανό σκόρερ.

Από την άλλη, η Γαλατασαράι αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της, ειδικά λόγω της απουσίας του Μουσλέρα. Ο Γκιουνάι Γκιουβέντς θα καλύψει τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ η γραμμή άμυνας αποτελούμενη από τους Ακάν, Αμπντουλκερίμ, Νέλσον και Σάντσες θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία της ομάδας. Στη μεσαία γραμμή, δεν αναμένονται αλλαγές στο δίδυμο Τορέιρα και Σάρα.

Η αναμέτρηση αυτή θεωρείται κρίσιμη για και τις δύο ομάδες, καθώς οι νίκες στην αρχή των ομίλων είναι καθοριστικές για την πορεία της κάθε ομάδας στο τουρνουά.

Πηγή: ethnos.gr