Intime

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Στεάουα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για την πίεση που ασκείται από τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δήλωσε ότι η τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη που είχε, κάτι που σύμφωνα με τον Λουτσέσκου είχε διπλό σκοπό: να επιφέρει πίεση στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παικτών. «Δεν είναι εύκολο να λέμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, ειδικά όταν έχουμε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί για μήνες», ανέφερε ο προπονητής.

Ο Λουτσέσκου, γεμάτος εμπειρίες από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι ακόμη και αν χρειαστεί να αποχωρήσει, θα το κάνει ικανοποιημένος, καθώς έχει πετύχει τους στόχους του. «Κάθε αγώνας για μένα είναι σημαντικός, αλλά και φυσιολογικός», πρόσθεσε. Αναγνωρίζει ότι η διαδικασία ανασύνθεσης της ομάδας και η προσαρμογή νέων παικτών απαιτεί χρόνο και υπομονή, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ισορροπίας.

Ο προπονητής αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι είναι σπάνιο ο ΠΑΟΚ να χάνει δύο διαδοχικούς αγώνες. «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να είναι η ομάδα έτοιμη να αντιδράσει», υποστήριξε. Επίσης, σχολίασε την πίεση που αισθάνεται λόγω της δημοφιλίας του, εξηγώντας ότι είναι φυσικό να υπάρχει, αλλά για εκείνον κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και πρέπει να τον αντιμετωπίζει με σοβαρότητα.

Σχετικά με τις απαιτήσεις από παίκτες όπως οι Κεντζιόρα και Μπάμπα, πρόσθεσε ότι η διαχείριση του χρόνου συμμετοχής τους είναι κρίσιμη. Ο Λουτσέσκου αναγνώρισε ότι νεότεροι παίκτες όπως ο Σορετίρε και ο Γκόμες χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον και ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι απαιτητική, ειδικά σε περιόδους που η ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Εν κατακλείδι, η ομάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης και κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία για βελτίωση, με τον προπονητή να δηλώνει ότι η επιτυχία προϋποθέτει υπομονή και εργασία. Πηγή: ethnos.gr