AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοινώνει μια νέα πορεία στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του νέου επικεφαλής ποδοσφαίρου για όλες τις ομάδες της Red Bull. Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, με τον διορισμό του να γίνεται επίσημος για την 1η Ιανουαρίου 2025.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γερμανός προπονητής έχει προβλέψει μια ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας, εφόσον προκύψει αυτή η δυνατότητα στο μέλλον. Ο 57χρονος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύει όλες τις ομάδες της Red Bull σε ποικιλία τομέων, όπως η προπονητική, οι φιλοσοφίες, η ανάπτυξη παικτών και η υπογραφή νέων παικτών και προπονητών.

Πριν από αυτήν την εξέλιξη, ο Κλοπ είχε δεχθεί προτάσεις από πολλές ομάδες, με τη Μπαρτσελόνα να είναι μία από αυτές, πριν η θέση καταληφθεί από τον Χάνσι Φλικ. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Sky Sports Germany», ο Κλοπ έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον όμιλο Red Bull.

Ο Κλοπ είχε μια εντυπωσιακή πορεία στη Λίβερπουλ, όπου παρέμεινε για εννέα χρόνια, και είχε δηλώσει ότι θα έμενε μακριά από τους πάγκους για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν επιστρέψει. Παρ’ όλα αυτά, η νέα ευκαιρία με τον όμιλο Red Bull φαίνεται ότι τον ώθησε να κάνει αυτή τη σημαντική αλλαγή στην καριέρα του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull, Όλιβερ Μίντζλαφ, φέρεται να ήταν η κύρια δύναμη πίσω από την συμφωνία αυτή.

Ο όμιλος Red Bull περιλαμβάνει ομάδες όπως η Λειψία, η Σάλτσμπουργκ, η Λιντς, η Νιου Γιορκ Σίτι, η Μπραγαντίνο και η Ομίγια Αρντίτζα. Πηγή: ethnos.gr