AEKfc

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα προσλαμβάνεται ως νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ. Ο 44χρονος Ισπανός αθλητικός παράγοντας έχει πλούσια εμπειρία στον τομέα, έχοντας εργαστεί σε κορυφαίους συλλόγους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν και η Γιουβέντους, συνδυάζοντας ρόλους σκάουτινγκ και αθλητικού διευθυντή.

Στην επίσημη αναγγελία της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος, δήλωσε: «Από σήμερα 9 Οκτωβρίου τα μάτια όλης της Ευρώπης είναι πάνω στην ΑΕΚάρα μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τις υψηλές φιλοδοξίες της ομάδας στη νέα εποχή που αρχίζει με τη συνεργασία τους.

Η επαγγελματική πορεία του Ριμπάλτα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, όταν εντάχθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της Τορίνο. Μετά από ένα χρόνο, μεταπήδησε στη Μίλαν, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, ανέλαβε επικεφαλής του σκάουτινγκ στη Νοβάρα και ακολούθως στη Γιουβέντους, παραμένοντας εκεί για πέντε χρόνια.

Το 2017, ο Ριμπάλτα συνέχισε την καριέρα του στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επανερχόμενος σε ρόλο σκάουτινγκ. Το 2018 έκανε σημαντική στροφή, αναλαμβάνοντας τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια. Ακολούθησε η επιστροφή του στην Ιταλία για τη θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή στη Πάρμα, ενώ το καλοκαίρι του 2022 μεταπήδησε στη γαλλική Μαρσέιγ, εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2023.

Η πρόσληψη του Ριμπάλτα δείχνει την αποφασιστικότητα της ΑΕΚ να εξελιχθεί και να προοδεύσει περαιτέρω στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πηγή: ethnos.gr