Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απρόσμενη απώλεια του 31χρονου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη (10/10) στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατροδικαστή δείχνουν ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, επομένως αναμένονται περαιτέρω έρευνες για τον προσδιορισμό των αιτίων του θανάτου του.

Η σύζυγος του Μπάλντοκ, η οποία με το παιδί τους διαμένει στην Αγγλία, ανέφερε ότι αναζητούσε τον σύζυγό της επί πολλές ώρες τηλεφωνικά, χωρίς να μπορεί να τον εντοπίσει. Ενημέρωσε τον σπιτονοικοκύρη τους, ο οποίος, με τη σειρά του, διερεύνησε την κατάσταση και ανακάλυψε το θάνατό του. Οι αστυνομικοί της Σήμανσης δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης ούτε αναστάτωσης στην οικία του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους οπαδούς και στους συνεργάτες του Παναθηναϊκού. Στο σημείο έσπευσαν διάφορα στελέχη της ομάδας, όπως ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Γιώργος Τζαβέλλας, καθώς και άλλοι ποδοσφαιριστές που ήταν κοντά του. Ο προπονητής, Ντιέγκο Αλόνσο, επιβεβαίωσε την θλίψη του στο άκουσμα της είδησης.

Ο Μπάλντοκ, που είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, γεννήθηκε το 1993 στην Αγγλία. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου και έκανε το ντεμπούτο του το 2010. Μετά από αρκετά χρόνια στην ομάδα αυτή, πήρε μεταγραφή στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καταγράφοντας σημαντικές συμμετοχές και επιτυχίες, και εν συνεχεία ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι.

Η Εθνική Ελλάδας και οι συμπαίκτες του στην αποστολή σοκαρίστηκαν έντονα από την είδηση του θανάτου του, αν και δεν ήταν κλημένος για τα παιχνίδια του Nations League που διεξάγονται στην Αγγλία.

Η ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας θρηνεί την απώλεια του Μπάλντοκ, με πολλές ομάδες και φορείς, όπως η ΕΠΟ και η Super League, να εκφράζουν την οδύνη τους μέσω ανακοινώσεων. Ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος αφήνει πίσω του ανεκτίμητες μνήμες.

Πηγή: ethnos.gr