Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι καταδικάζει «για άλλη μια φορά τα φασιστικά πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου 1974 από το φασιστικό ελληνοκυπριακό-ελληνικό δίδυμο», κατά την έκφρασή του, στην Κύπρο και «την απόπειρα πραξικοπήματος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία».

«Προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα»

Ο Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια εξέγερσης εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας από τους Ελληνες στην Κύπρο το 1821, η εξέγερση το 1931 και οι αιματηρές επιθέσεις τα Χριστούγεννα του 1963, στόχο είχαν τον αφανισμό των Τουρκοκυπρίων και την προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα των αιματηρών χριστουγεννιάτικων επιθέσεων, ο τουρκοκυπριακός «λαός» αποκλείστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας είναι ίσος ιδρυτικός εταίρος, πρόσθεσε. «Ωστόσο, μετά τον αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού υπό την ηγεσία της ΤΜΤ και με την υποστήριξη της πατρίδας της Τουρκίας, αυτός ο στόχος του ελληνοκυπριακού – ελληνικού διδύμου ήταν ένα όνειρο» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι «ο στόχος του φασιστικού πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης Μακάριου, η οποία προωθούσε την Ενωση με την υποστήριξη της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, ήταν να εξασφαλίσει την άμεση προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα».

Την περίοδο εκείνη, συνέχισε, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι σκοτώθηκαν σε αυτό το αιματηρό πραξικόπημα και ενώ οι προετοιμασίες για επίθεση εναντίον του τουρκοκυπριακού «λαού» είχαν ενταθεί και ο κίνδυνος της Ενωσης ήταν στην πόρτα, «η Τουρκία, έχοντας επίγνωση αυτού του μεγάλου κινδύνου, το εμπόδισε αυτό με την ειρηνευτική επιχείρηση που πραγματοποίησε στις 20 Ιουλίου 1974, χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά της που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και φέρνοντας την ειρήνη και την ηρεμία σε όλη την Κύπρο».

«Το χρωστάει στην Τουρκία»

Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση, όπως αποκάλεσε την εισβολή, κι ενώ η ελληνική χούντα καταστράφηκε, η δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τατάρ υποστηρίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός το χρωστάει στην Τουρκία».

Επισημαίνοντας ότι άλλη μια φασιστική απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου ήταν η απόπειρα πραξικοπήματος της FETO, η οποία υποστηρίχθηκε από ξένες δυνάμεις που ήθελαν να υποδουλώσουν την Τουρκία, ο Τατάρ καταδίκασε το πραξικόπημα με αφορμή την επέτειο του.

Ο τουρκοκυπριακός «λαός», κατέληξε, υπερασπίστηκε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του από την πρώτη στιγμή αυτής της απόπειρας πραξικοπήματος.

Πηγή: philenews.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr