Στην επίθεση κουκουλοφόρων κατά καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ1, έχοντας μία έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με τον καθηγητή που παραμένει στη θέση του.

Ο κ. Συρίγος είπε ότι ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση αντιμετωπίζει την κατηγορία της τοκογλυφίας: «Τον Μάρτιο του 2021, συνεδρίασε το πρυτανικό συμβούλιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας κάποια στιγμή τον Απρίλιο. Ζητήθηκε, όπως λέει ο κύριος Φίλης, η γνώμη της Συγκλήτου επί του θέματος και η Σύγκλητος ομόφωνα είπε στο υπουργείο Παιδείας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι καλός στα μαθήματά του, θεωρεί ότι η δίωξη οφείλεται σε λόγους αντεκδίκησης από έναν άλλο καθηγητή, ο οποίος είναι ήδη καταδικασμένος και ομόφωνα κρίνει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία. Αυτή η πρόταση ήρθε στο υπουργείο Παιδείας και έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση ,υπάρχει αυτό το έρημο το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο βλέπω ότι εξακολουθούμε να ξεχνάμε».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, που έκανε λόγο για «διαπλοκή», «το πανεπιστήμιο έκρινε ότι το ποινικό μέρος θα το κρίνει η ποινική δικαιοσύνη. Έχει και ένα άλλο σκέλος η υπόθεση, το πειθαρχικό, και γι’ αυτό παραπέμπει την υπόθεση στο πειθαρχικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου».

Ερωτηθείς, μάλιστα, τι θα έκανε εκείνος εάν ήταν υπουργός Παιδείας και ερχόταν στα χέρια του η συγκεκριμένη άποψη της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, απάντησε πως, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή ως υπουργός Παιδείας, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση «θα έθετε σε αργία τον καθηγητή».

Πηγή: in.gr