Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών, μετά από το technical challenge (τεχνική επανεξέταση), που ζήτησε ο προπονητής της Γεωργίας για την τελευταία προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ, κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της άρσης βαρών της Τιφλίδας, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης.

Για κάποια δευτερόλεπτα, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ωστόσο, ο υπεύθυνος διαιτησίας ανέτρεψε την απόφαση των κριτών, αποφασίζοντας ότι η προσπάθεια του Γεωργιανού ήταν έγκυρη, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να βρεθεί στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Στην πρώτη προσπάθεια ο Μωϋσιάδης σήκωσε 187 κιλά, όμως ήταν άκυρος στην δεύτερη, στα 193 κιλά. Βλέποντας ότι το χρυσό μετάλλιο θα «παιζόταν» σε αυτά τα κιλά, ο Έλληνας πρωταθλητής επιχείρησε και πάλι να σηκώσει τα 193 κιλά. Αυτή τη φορά η προσπάθεια του ήταν επιτυχημένη (2-1 οι κριτές) και το μετάλλιο εξασφαλισμένο.

Ο Ραζμ Αζάρ, ο μοναδικός που θα μπορούσε να του κλέψει το χρυσό μετάλλιο, έβαλε στην μπάρα 194 κιλά, με τους κριτές να βγάζουν άκυρη την προσπάθειά του, αλλά τον προπονητή της Γεωργίας να ζητάει επανεξέταση.

Ο υπεύθυνος διαιτησίας, αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, έκρινε ότι η προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ ήταν έγκυρη και ως εκ τούτου, το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γεωργιανό και το ασημένιο στον Μωϋσιάδη.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας, αφού κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των αγώνων, ο Πασχάλης Κουλούμογλου ήταν τρίτος στην κατηγορία των -59 κιλών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr