Αγνό παγωτό από πρόβειο γάλα είναι το νέο προϊόν του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου που διατίθεται πλέον στην αγορά.

Ο συνεταιρισμός πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση του γάλακτος σε εμπόρους και να το τυροκομήσει – τυποποιήσει ο ίδιος με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς , όπως είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του συνεταιρισμού Μάνος Κωνσταντιδέλλης, αφού πληρώνονται το γάλα με τις μεγαλύτερες τιμές στο νησί, 90 λεπτά το πρόβειο και 59 το γίδινο.

Εδώ και ένα χρόνο, ο συνεταιρισμός έβαλε πλώρη στην παραγωγή κι άλλων προϊόντων πλην των τυριών και η αρχή έγινε με το παγωτό από πρόβειο γάλα, το οποίο θα βρίσκεται στα ψυγεία επιχειρήσεων σε όλο το νησί αλλά και στην Αθήνα, ενώ ο ανταγωνισμός για τα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ είναι μεγάλος.

Στα άμεσα σχέδια του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου είναι η δημιουργία τυροκομείου και μονάδας παραγωγής διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr