Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και οικότροφοι, που μένουν στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις υποδομές των κτιρίων.

Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Χριστίνα Σταμούλη έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση των σχολών και των υποδομών του πανεπιστημίου και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων, αντιπυρικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και η πρόβλεψη σχεδίου αντίδρασης, ενδεχόμενης καταστροφής της εργαστηριακού, ή του ερευνητικού εξοπλισμού από φυσικά φαινόμενα.

Ζήτησε ακόμη να εγκατασταθούν εναλλακτικά συστήματα ανατροφοδότησης του ρεύματος σε περιπτώσεις διακοπών, αισθητήρες για την αυτόματη παύση της λειτουργίας δικτύων σε περίπτωση διαρροής, κλιματιστικά στις αίθουσες και στα εργαστήρια.

«Οι ανάγκες για τις υποδομές είναι πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και δίνονται μόνο δύο και αυτά με καθυστέρηση», τόνισε η Χριστίνα Σταμούλη.

Εκ μέρους των οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών, ο Αναστάσιος Πολυχρονιάδης, μέλος της διοίκησης της ΣΟΦΕΘ υποστήριξε ότι «στις εστίες διαμένει μόλις το 2% των αναγκών των φοιτητών του ΑΠΘ» και αναφέρθηκε σε λειτουργικά προβλήματα των κτιρίων, καθώς και σε συχνές διακοπές του διαδικτύου μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ ζήτησε την ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr