Οι καταστάσεις εσωστρέφειας που παρατηρούνται εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προβληματίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες για μετάλλαξη του κόμματός του. Ενας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του μου έλεγε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέραν από τις αποκαλύψεις για τα ακίνητα του Δ. Παπαδημούλη είναι εκνευρισμένος (η λέξη «εκνευρισμένος» είναι ήπιος χαρακτηρισμός, στην πραγματικότητα η ακριβής φράση, όπως την είπε, είναι ότι «τα πήρε στο κρανίο») με την συνεχιζόμενη ακραία φραστική συμπεριφορά ορισμένων στελεχών και βουλευτών: «Δεν μπορεί την ώρα που το κόμμα πάει να αυξήσει την διείσδυση του στην κοινωνία, να έρχεται ο ένας και ο άλλος και να βρίζει τους πολιτικούς αντιπάλους μας με φράσεις, του τύπου «είσαι κότα», ή «είναι π@π@ριές αυτά που λες» ή «σούργελο ουστ απ΄εδώ»» και πολλά άλλα που δεν γράφονται.

Ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής όταν έλεγε ότι ανεπίτρεπτη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών (αποφεύγοντας ωστόσο να τα κατονομάσει, αλλά όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι) την χρεώνεται το κόμμα και προσωπικά ο Πρόεδρός του. Ο ίδιος συνεργάτης μου αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας (που αποφεύγει τις διαγραφές) είναι αποφασισμένος να επιβάλει ένα είδος αφωνίας σε απρεπείς συμπεριφορές στα στελέχη του, χωρίς να κάνει διαχωρισμούς εάν είναι φίλοι του, δημοφιλείς στο κόμμα ή πασοκογενείς, κτλ.

Δηλαδή, εμφανίζεται αποφασισμένος, να μην επιτρέψει στο μέλλον ακραίες συμπεριφορές και εμφανίζεται μάλιστα αποφασισμένος ότι θα πάρει μέτρα. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές θέλησε να επιβάλει την τάξη στο κόμμα του, πλην όμως τίποτα δεν έγινε.

Πηγή: Βηματοδότης

Πηγή: in.gr