Ξανά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού μπαίνει η Apple, αυτή τη φορά στη Βρετανία, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρείας έπειτα από καταγγελίες για το μοντέλο λειτουργίας του app store.

Η έρευνα θα εξετάσει το κατά πόσο η Apple έχει δεσπόζουσα θέση στην διανομή εφαρμογών για τις συσκευές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) σύμφωνα με το Reuters.

Η πολιτική αγορών του Apple app store δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις από εταιρείες λογισμικού καθώς τους απαγορεύει να δέχονται απευθείας πληρωμές για τις εφαρμογές τους και τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα που χρεώνει προμήθεια 15 έως 30 τοις εκατό.

Πρόσφατα η Apple ήρθε σε σύγκρουση με την Epic Games, δημιουργό του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnight, η οποία πέρυσι προσπάθησε να αποφύγει την προμήθεια του 30% λανσάροντας δικό της σύστημα αγορών εντός του παιχνιδιού. Η Apple απάντησε αφαιρώντας το Fortnite από το ψηφιακό κατάστημά της.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε πάντως την Πέμπτη ότι θα συνεργαστεί με την CMA. Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις εφαρμογών αποκλειστικά μέσω του δικού της καταστήματος διασφαλίζει ότι όλα τα app συμμορφώνονται με υψηλά στάνταρτ και προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλο λογισμικό.

To μοντέλο λειτουργίας του app store είναι αντικείμενο αντιμονοπωλιακής έρευνας και στην Ολλανδία.

Έρευνα για την προμήθεια που χρεώνει η Apple άρχισε πέρυσι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr