Όλη η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για την αποζημίωση «Ειδικού Σκοπού 2» μέσα από το myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης είναι μέχρι τις 25 Ιουνίου, ενώ φαίνεται πως δεν θα δοθεί παράταση, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή των χρημάτων.

Όπως σημείωσε η εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή με τα στοιχεία που δεν είναι ήδη συμπληρωμένα από την ΑΑΔΕ, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε λάθος καταβολή χρημάτων ή και αδυναμία πληρωμής.

Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί ότι από αυτή την αποζημίωση ειδικού σκοπού απουσιάζουν οι επιστήμονες, που είχαν λάβει 600 ευρώ τους προηγούμενους μήνες, μέσω του προγράμματος των voucher.

Την ίδια ώρα, πάνω από 526.000 εργαζόμενοι σε αναστολή έλαβαν έως 534 ευρώ, ωστόσο και εκεί υπήρξαν προβλήματα, καθώς αρκετοί έλαβαν λιγότερα από όσα περίμεναν ή και καθόλου χρήματα.

Όπως επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο, μπορεί να είχε συμπληρωθεί λάθος IBAN, να μην υπήρχαν σωστά στοιχεία του στο σύστημα, να υπήρξε λάθος υπολογισμός των ημερών αναστολής ή ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων στην ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή: in.gr