Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι, εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Θα ήταν αντιφατικό ,όπως είπε με βάση τη χθεσινή απόφαση, να προτείνει ελαφρυντικό  όταν από τη μία πλευρά κρίνονται ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση  και απόπειρας ανθρωποκτονίας και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα.  Ως εκ τούτου ,πρόσθεσε «είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών».

Ωστόσο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για 3 πρώην βουλευτές (Κουκούτσης Δ. Χρ. Αλεξοπουλος, Στ. Μπούκουρας) οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, επικαλούμενη το άρθρο 187 του παλαιότερο ΠΚ παράγραφος 6.

Αυτή την ώρα δευτερολογούν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση υποβάλλουν την αναγνώριση του σχετικού ελαφρυντικού.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τις ποινές

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά – κάτι που φαίνεται ότι απομακρύνεται–  τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γύρω στις 12.45μμ, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr