Νέες αποκαλύψεις για το Μάτι έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο αξιωματικός υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα έκανε ξενάγηση σε φίλη του όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες αντλούν στοιχεία από 10 με 12 καταθέσεις αξιωματικού της πυροσβεστικής που είχε σπεύσει στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Με βάση αυτές αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία για το τι ακριβώς είχε συμβεί τη 23η Ιουλίου 2018.

Ένα από τα στοιχεία δείχνει ότι ένας αξιωματικός που σχετίζεται με τα εναέρια μέσα και είχε έδρα στο «Ελ Βενιζέλος», την κρίσιμη ώρα που θα έπρεπε να απογειώσει ελικόπτερα για να σταλούν στο Μάτι, αυτός προχωρούσε σε ξενάγηση μιας φίλης του, η οποία ήταν εθελόντρια στον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος.

Έχουν ανακύψει και νεότερα στοιχεία, όπως οι προσπάθειες απόκρυψης ψηφιακών αρχείων από τους πυροσβέστες προς τους δικαστικούς, καθώς επίσης και ότι δεν πήγαν επί τόπου στο Μάτι σημαντικοί αξιωματικοί της πυροσβεστικής παρότι τους είχε δοθεί σχετική εντολή, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι δεν μπήκαν τα πλωτά μέσα της ΕΜΑΚ.

Πηγή: in.gr