Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «in.gr» στο κυβερνητικό επιτελείο έχει κατατεθεί από τους λοιμωξιολόγους πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά η έναρξη των μαθημάτων να γίνει προς το τέλος του μήνα και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Την παράταση της έναρξης του σχολικού έτους ζητούν επιτακτικά από το υπουργείο Παιδείας οι λοιμωξιολόγοι, κάτι που και οι ίδιοι οι γονείς το θεωρούν αναμενόμενο, βλέποντας τα κρούσματα κοροναϊού να αυξάνονται.

«Δεν μου κάνει εντύπωση, αναμενόμενο είναι».

Το κουδούνι θα αργήσει να χτυπήσει

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «in.gr», οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν στο υπουργείο Παιδείας να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως είχε προαποφασιστεί, αλλά προς τα τέλη του μηνός, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών θεωρείται βέβαιο ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει νέα άνοδος των κρουσμάτων.

Θα πειθαρχήσουν οι γονείς

Οι γονείς με τη σειρά τους, δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν όποια απόφαση κι αν ληφθεί επιτρέποντας στα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα όπως θα οριστεί από το υπουργείο τη δεδομένη στιγμή.

«Θα τα έστελνα στο σχολείο αλλά με σωστές προδιάγραφες».

Τα δύο σενάρια επιστροφής στα θρανία

Τα δύο σενάρια που θα επικρατήσουν, αν τελικά δεν καταφέρουν οι λοιμωξιολόγοι να πείσουν για παράταση της έναρξης των μαθημάτων, είναι η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, δηλαδή μια ημέρα στη σχολική αίθουσα, μία στο σπίτι με τον υπολογιστή, και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους εντός των σχολικών αιθουσών.

Σύμφωνα με το «in.gr» το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κορωνοϊού εκτιναχθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr