Οχτώ χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Ταλιμπάν, επειδή ήθελε να μπορούν τα κορίτσια να πάνε στο σχολείο, η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η 22χρονη, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, σπούδασε πολιτική, φιλοσοφία και οικονομικά. Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter γιόρτασε την αποφοίτησή της με την οικογένειά της.

Στη μία είναι καλυμμένη με κομφετί, στην άλλη είναι μαζί με τους οικείους της μπροστά από μία τούρτα για το γεγονός. Όσο για τη συνέχεια; «Δεν ξέρω τι έρχεται, αλλά προς το παρόν θα είναι Netflix, διάβασμα και ύπνος».

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι επέστρεφε από το σχολείο το 2012, όταν οι Ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι, τον λαιμό και τον ώμο, έπειτα από κείμενο που είχε γράψει για τη ζωή υπό το καθεστώς των εξτρεμιστών.

Η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν στο Μπέρμιγχαμ μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από την επίθεση. Το 2014, έγινε ο νεαρότερος άνθρωπος που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης, στα 17 της χρόνια, ενώ έχει εξελιχθεί σε σύμβολο υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση.

Πηγή: in.gr