Ενα παιχνίδι μπορεί να χαθεί με πολλούς τρόπους. Αλλά όπως έχασε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι αλήθεια ότι χρειάζεται… προσπάθεια. Και ολιγωρία, έλλειψη ιδεών, αλλά και λάθη. Πολλά λάθη. Πράγματα που συνέβησαν στο ΣΕΦ. Και οι πράσινοι πήραν μία ανέλπιστη νίκη. Σχεδόν… δώρο του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά 59-45 στο 29′ και μετά από ένα εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο (26-12, 59-48), έδειχναν ότι ελέγχουν το παιχνίδι. Εν τέλει, όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά κατάφεραν να χάσουν κατά κράτος από τους φιλοξενούμενους. ,

Με μια ανατροπή, που αποτελεί παράδειγμα του πώς δεν πρέπει να διαχειρίζεσαι ένα παιχνίδι όταν είσαι μπροστά. Ενα ρεσιτάλ κακής άμυνας, με αχρείαστες αλλαγές, κακές επιστροφές και κακό spacing. Αλλά και καμία φαντασία στην επίθεση, όπου όλοι έψαχναν τον Φαλ.

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές στα μαρκαρίσματα, επένδυσε στον οίστρο του Νέντοβιτς και όταν η ψυχολογία γύρισε, πήρε το παιχνίδι με συνεχόμενα τρίποντα. Από τα συνολικά 10 τρίποτα των Πράσινων στο παιχνίδι, τα 7 μπήκαν στην τελευταία περίοδο. Με τον Ολυμπιακό να μην αντιδρά. Με το επί μέρους 17-33 να δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, ωστόσο, είναι ότι στο τελευταίο αυτό δεκάλεπτο, πάρθηκε μόνο ένα time out και αυτό από τον Πρίφτη, όταν το παιχνίδι ήταν 67-58. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιλέγει να μην πάρει κανένα από τα δικά του. Παρά το γεγονός ότι ειδικά στο τελευταίο 4λεπτο ο Παναθηναϊκός ροκάνιζε διαρκώς τη διαφορά, έως ότου έφερε τούμπα το παιχνίδι και πήρε μια νίκη που έως τότε φάνταζε απίθανη.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: in.gr