Η ιστορία του Daniel Saldana μοιάζει με κινηματογραφική ταινία, που είχε -τελικά- ένα αίσιο τέλος.

Ο άντρας  καταδικάστηκε το 1990 σε 45 χρόνια ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία πως άνοιξε πυρ κατά οχήματος στο οποίο επέβαιναν έξι έφηβοι.

Ο 22χρονος Saldana βρισκόταν – για κακή του τύχη- στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση καθώς εργαζόταν σε οικοδομή.

Αυτός και άλλα δύο άτομα κατηγορήθηκαν για τους πυροβολισμούς και καταδικάστηκαν για έξι κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας και πυροβολισμών κατά οχήματος.

Τελικά δεν είχε καμία εμπλοκή

Αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως ο 55χρονος δεν είχε καμία εμπλοκή στο περιστατικό και θα αφεθεί ελεύθερος.

Ένας άλλος κατάδικος είπε στην αστυνομία, το 2017, ότι ο καταδικασθείς δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση και δεν ήταν παρών στο ακριβές σημείο όπου έλαβε χώρα και παρότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει νέα έρευνα, οι αρχές επέδειξαν αδράνεια.

«Ήταν δύσκολο, κάθε μέρα να ξυπνάς γνωρίζοντας πως είσαι αθώος και κλεισμένος σε ένα κελί, καλώντας σε βοήθεια» είπε ο ίδιος ο Saldana. «Είμαι απλά τόσο χαρούμενος που ήρθε αυτή η μέρα».

Έξι χρόνια μετά, η εισαγγελία άνοιξε πάλι τον φάκελο και αποδείχθηκε η αθωότητά του.  Ο εισαγγελέας δεν έδωσε λεπτομέρειες της υπόθεσης, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τον Saldana και την οικογένειά του.

«Ξέρω ότι αυτό δεν θα σας φέρει πίσω τις δεκαετίες που υποφέρατε στη φυλακή» είπε. «Ελπίζω, όμως, η συγγνώμη μας να σας προσφέρει μια μικρή παρηγοριά καθώς ξεκινάτε τη νέα σας ζωή. (…) Δεν είναι μόνο τραγικό να αναγκάζονται άνθρωποι να μπαίνουν στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν, αλλά κάθε φορά που γίνεται μια αδικία αυτού του μεγέθους, οι πραγματικοί υπεύθυνοι βρίσκονται ακόμα εκεί έξω για να διαπράξουν άλλα εγκλήματα» συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr