Ένα μήνυμα που έλαβε στο facebook την κινητοποίησε. Μια καλή της φίλη, που έχασε το πορτοφόλι της, της ζητούσε δανεικά για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη στιγμή.

Αμέσως έσπευσε να της καταθέσει 600 ευρώ. Μόνο που ο αποστολέας του μηνύματος, δεν ήταν στα αλήθεια η φίλη της, αλλά ένας χάκερ, που είχε καταφέρει να σπάσει τους κωδικούς του προφίλ της.

Κι έτσι η 30χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη, που μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, βρέθηκε να φαίνεται ότι… ζητά δανεικά κι αγύριστα από τουλάχιστον 150 άτομα.

Η απάτη

Ήταν απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, όταν άρχισαν να στέλνονται μηνύματα στους διαδικτυακούς της φίλους. Οι πιο κοντινοί της άνθρωποι, έσπευσαν αναστατωμένοι να την ρωτήσουν τι συμβαίνει.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε και η 30χρονη, που κατάλαβε πως έπεσε θύμα χάκερ, ενημέρωσε τους φίλους της στο facebook προκειμένου να μην ανταποκριθεί κανείς στο αίτημα για δήθεν δανεικά.

«Δεν έχω χάσει πορτοφόλι. Το μήνυμα προέρχεται από σπείρα κλεφτών – χάκερ. Παραβίασαν το λογαριασμό μου. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον» έγραψε η 30χρονη.

Για μία όμως από τις φίλες της, ήταν ήδη αργά. Πεπεισμένη ότι η 30χρονη είναι σε ανάγκη, είχε ήδη καταθέσει 600 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε βέβαια εκ των υστέρων… στον λογαριασμό του χάκερ.

Ο δράστης έχει εντοπιστεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, ωστόσο τα 600 ευρώ φαίνεται πως έκαναν… φτερά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr