Την έντονη αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου προκάλεσε ένα βίντεο σάτιρας του Τάκη Ζαχαράτου, το οποίο χαρακτήρισε ως «βαρύτατη σεξιστική επίθεση».

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια του «μαραθωνίου» για τις δεύτερες εκλογές 2023, ο Τάκης Ζαχαράτος μιμούνταν την Πόπη Τσαπανίδου, ενώ ο κωμικός εμφανίστηκε και ως Ματίνα Παγώνη.

Τα δύο βίντεο περιελάμβαναν φράσεις όπως «είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε και να ολοκληρώνουμε», «Ματίνα Παγώνη η μπαγκέτα μου φουντώνει», ή «έφερα το αποσμητικό και την ομορφιά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το βίντεο

Επίσης, στα βίντεο, είτε ως «Πόπη Τσαπανίδου» είτε ως «Ματίνα Παγώνη», ο Τάκης Ζαχαράτος είχε βάλει στο σατιρικό στόχαστρο πολλές γυναίκες από τη Μαρέβα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, έως τη Σία Αναγνωστοπούλου, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, ή ακόμη και την Μπριζίτ Μακρόν, την οποία χαρακτήρισε «σταφιδομαϊμού του Σηκουάνα».

Δείτε το βίντεο

Πόπη Τσαπανίδου: «Αυτό δεν είναι σάτιρα, είναι βαρύτατη σεξιστική επίθεση με χυδαίες λέξεις»

Αργότερα στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκε η Πόπη Τσαπανίδου και έδειξε τη δυσφορία της για τα όσα της είχαν μεταφερθεί σχετικά με τα βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου.

«Μου έστειλαν ένα μήνυμα για το περίφημο βίντεο του κυρίου, το κωμικό, για το οποίο γέλασαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι. Μου μεταφέρανε λέξεις και φράσεις που περιείχε. Για μένα αυτό το βίντεο δεν είναι χιουμοριστικό, δεν είναι σάτιρα. Είναι βαριά, βαρύτατη σεξιστική επίθεση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αντέδραση στην έντονη διαμαρτυρία της Πόπης Τσαπανίδου. «Ε όχι, είστε υπερβολική, έχω δεχθεί κι εγώ τέτοιου είδους σάτιρα, άγρια, επί δεκαετίες», απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Καλοδεχούμενη και η σάτιρα. Μου μεταφέρονται λέξεις, εκφράσεις, που δεν συνιστούν σάτιρα αλλά σεξιστική επίθεση. Είναι κρίμα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρονται τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο βίντεο σατιρικό», του εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω είστε υπερβολική, ήταν ένα επιθεωρησιακό κείμενο εγώ έχω υποστεί πολύ χειρότερα κείμενα», επέμεινε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Είχε χυδαίες λέξεις», του επεσήμανε η Πόπη Τσαπανίδου, αλλά ο δημοσιογράφος επέμεινε στη διαφωνία του. «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενοχλεί η σάτιρα, το έχω υποστεί 30 χρόνια», συμπλήρωσε.

«Δεν με ενοχλεί καθόλου η σάτιρα και η βαρύτερη επίθεση, όχι η σεξιστική. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή για μένα», ξεκαθάρισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Δείτε το βίντεο 

Πηγή: in.gr