Μετά τη «μετωπική» σύγκρουση Σκέρτσου – Τσαπανίδου για το θέμα της Ροδόπης, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας πέρασε στο θέμα των προεκλογικών εξαγγελιών Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι κάνει ‘τεκμηριωμένη αντιπολίτευση’ τον οδηγεί σε παιδαριώδη λάθη», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έκανε λόγο για «ψεύτικες υποσχέσεις προς άγραν ψήφων».

Γιατί δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο

Ο κ. Σκέρτσος παραθέτει μία σειρά στοιχείων για το θέμα των προσλήψεων, αναφέροντας: «Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, πως σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο κατά την επόμενη τετραετία ισχύουν τα εξής:

1) »Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας 2023-2026 δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων διότι ακολουθεί τον δημοσιονομικά ουδέτερο κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση.

2) »Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης -και ως εκ τούτου οι προσλήψεις- που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια έχουν ως εξής:

·       2023: 18.178 αποχωρήσεις

·       2024: 10.484 αποχωρήσεις

·       2025: 10.868 αποχωρήσεις

·       2026: 10.295 αποχωρήσεις

»Γενικό σύνολο: 49.825.

»Εξ ου και οι 50.000 προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο τομέα εντός της επόμενης τετραετίας».

«Καθαρή αύξηση υγειονομικών»

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό έχουμε δεσμευτεί ότι στο πλαίσιο αυτών των 50.000 προσλήψεων θα υπάρχει καθαρή αύξηση υγειονομικών κατά 10.000 προσλήψεις, επιπλέον των 7.000 που έχουν ήδη προκηρυχθεί και δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί στο ΕΣΥ ως μόνιμο προσωπικό».

«Ας μείνουν ήσυχοι, λοιπόν, οι ‘Κλουζώ’ της αντιπολίτευσης…», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

Πηγή: in.gr