Έντονη συζήτηση έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ώρες η συγκλονιστική συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΤΝΤ, στην οποία -μεταξύ άλλων- μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα, πριν ανοίξει τα φτερά του για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ως παιδί παράνομων μεταναστών.

Ωστόσο, αντί η συζήτηση που ξεκίνησε να αφορά τη φτώχεια, τον τρόπο και την ανασφάλεια των πολλών «Αντετοκούνμπο» που υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά ακόμα και τα όνειρα που μπορούν με σκληρή δουλειά να γίνουν πραγματικότητα, δυστυχώς κάποιοι εκτρέπουν τη συζήτηση και τη στρέφουν γύρω από τα δικά τους ρατσιστικά πιστεύω.

Μάλιστα, δυστυχώς είναι πολλοί. Τα ρατσιστικά παραληρήματα δεν προέρχονται μόνο από τον πρώην -πλέον- Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνο Καλέμη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, Κυριάκο Βελόπουλο.

Τα social media βρίθουν από αναρτήσεις ανθρώπων που αποκαλούν -μεταξύ άλλων- αχάριστο τον άνθρωπο που κάνει περήφανη την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη, επειδή μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε μεγαλώνοντας στην Ελλάδα.

Οι αντιδράσεις σε όσα ακούστηκαν σήμερα ήταν έντονες. Στο twitter η λέξη Αντετοκούνμπο έγινε πρώτο trend, με τους χρήστες να κατακεραυνώνουν τις ρατσιστικές κορώνες.

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά:

Πηγή: in.gr