Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησαν ο Άλεξ και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο. Ο Άλεξ είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, ενώ η μητέρα παρά το ότι βρισκόταν τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν είχε αποκτήσει χαρτιά.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το σημερινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Όπως αναφέρεται, «έχουν συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Στη συνέχεια προστίθεται ότι: «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)».

Το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Όπως μπορείτε να δείτε το προεδρικό διάταγμα υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό τα ελληνικά διαβατήριά τους, ενώ είναι διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr