Μετά από μία ημέρα έντασης εξαιτίας της εξέγερσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, η κατάσταση στη Ρωσία φαίνεται πως αποκλιμακώνεται μετά την παρέμβαση του Λευκορώσου πρόεδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος κατόπιν συνεννόησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν για οπισθοχώρηση των μισθοφόρων μαχητών.

Μάλιστα μπορεί προς το παρόν να μην υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το Κρεμλίνο και να έχει αντιδράσει επίσημα μόνο η προεδρία της Λευκορωσίας, ωστόσο αντέδρασε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα στο κανάλι του στο Telegram ανέβασε μία φωτογραφία, η οποία γράφει «συνοχή και ενότητα».

Με αυτόν τον τρόπο η επίσημη Ρωσία δείχνει πως στέλνει μήνυμα ενότητας και ότι η κατάσταση όντως τείνει προς αποκλιμάκωση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της λευκορωσικής προεδρίας που ανέβηκε στο κανάλι της στο Telegram ο Ρώσος πρόεδρος είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρέμβασή του που οδήγησε σε αποκλιμάκωση της κρίσης.

Η ανακοίνωση

«Σήμερα στις 9 το βράδυ, οι πρόεδροι μίλησαν ξανά στο τηλέφωνο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για τις λεπτομέρειες και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών του με τις Αρχές της Wagner. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επιδοκίμασε και ευχαρίστησε τον Λευκορώσο συνάδελφό του για το έργο του».

Πηγή: in.gr