Ο Τιερί Ανρί επέκρινε σήμερα -για μία ακόμα φορά- τα social media, λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη διαδικτυακή κακοποίηση, από τότε που εγκατέλειψε τις πλατφόρμες νωρίτερα φέτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δράσης τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του εκφοβισμού.

Ο Ανρί, ο οποίος είχε 15 εκατομμύρια ακολούθους σε Facebook, Instagram και Twitter, απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του τον Μάρτιο, καλώντας τις πλατφόρμες να αντιμετωπίσουν την διαδικτυακή κακοποίηση, με την ίδια προσπάθεια που κατέβαλαν για να αφαιρέσουν υλικό που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Τώρα, περίπου έξι μήνες από τότε που εγκατέλειψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπέστη ρατσιστική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είπε ότι τα πράγματα είναι τα ίδια και ότι μπορεί να μην ενεργοποιήσει τους προσωπικούς λογαριασμούς του ποτέ ξανά.

«Αυτές οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αυτό που απαιτείται για να νιώθουμε ασφαλείς, ας είμαστε ειλικρινείς» είπε ο Ανρί σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα και συνέχισε:

«Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στον κόσμο που ζούμε, αλλά μπορεί να είναι ασφαλές; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα». Ο Ανρί είπε ότι ήθελε να βεβαιωθεί πως οι νεαροί μαύροι θα ακολουθήσουν τα όνειρά τους και ότι δεν θα παρασυρθούν από τα λεγόμενα «τρολ» του διαδικτύου.

«Αυτό είναι το μήνυμά μου: δεν πρέπει να σε σταματήσουν αυτοί οι τύποι» είπε ο Ανρί. «Αν ποτέ νιώσεις ότι δεν ανήκεις, να ξέρεις ότι ανήκεις… κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις ό,τι θέλεις» συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr