Προβληματισμός έχει προκληθεί στο υπουργείο Παιδείας με τους γονείς που αμφισβητούν τη χρήση μάσκας στα σχολεία, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Ο προβληματισμός εστιάζεται σε γονείς οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο με μάσκα, δηλώνοντας έτοιμοι να συγκρουστούν με δασκάλους και καθηγητές, σε περίπτωση που τους το επιβάλλουν.

Παράλληλα ανησυχία έχουν προκαλέσει αδιανόητα που εκτυλίσσονται στα σχολεία, όπου γονείς απειλούν με αγωγές, μηνύσεις ακόμα και χειροδικία, ζητώντας μάλιστα τη δημιουργία ειδικών τάξεων… αντιφρονούντων μαθητών.

Την στιγμή που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια παγκοσμίως και οι θάνατοι κοντεύουν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολίτες που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει κοροναϊός, με το επιχείρημα ότι ίδιοι δεν γνωρίζουν προσωπικά κάποιον που να πέθανε από τον ιό.

Το «βασίλειο» της συνωμοσιολογίας

Αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία, παρακουούν οποιαδήποτε σύσταση των επιστημόνων, επιμένουν πως ο κοροναϊός δεν είναι επικίνδυνος και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων τους.

Έτοιμοι για σύγκρουση με δασκάλους και καθηγητές

Οι αρνητές του κοροναϊού δηλώνουν έτοιμοι να πάνε τα παιδιά τους τη Δευτέρα στα σχολεία χωρίς μάσκες και να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους διευθυντές των σχολείων, που είναι υποχρεωμένοι να μην κάνουν δεκτούς αυτούς τους μαθητές.

Ο Γιώργος είναι πατέρας δύο κοριτσιών, 11 και 6 ετών. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι αν η μάσκα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στις κόρες του.

«Είμαι σε μια δύσκολη θέση, γιατί από Δευτέρα ξεκινώντας τα μαθήματα, πρώτον δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα, δε ξέρω αν θα μπορέσουν να την συνηθίσουν και να την μάθουνε. Πρέπει κάποιος επιστήμονας να μας εγγυηθεί, ότι φορώντας τη μάσκα τα παιδιά στις τάξεις, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Λόγω του ότι με την αναπνοή του παιδιού ή του ανθρώπου και της μάσκας που έχει άνθρακα, αναπνέουμε συνέχεια τον άνθρακα μέσα μας» λέει στο MEGA.

Απειλές σε εκπαιδευτικούς

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας για απειλές και εξώδικα που αποστέλλουν γονείς σε εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητες νέες επιστολές κατά εκπαιδευτικών αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Γονείς προειδοποιούν καθηγητές με προσφυγές στη δικαιοσύνη– ακόμα και με ξυλοδαρμό αν τα παιδιά τους αναγκαστούν να φορέσουν μάσκα στα θρανία

«Έχουμε απειλές ότι θα προβούν ακόμα και σε χειροδικία αν δεν επιτρέψουμε στα παιδιά τους να μπουν… έχουν σταλεί και επιστολές… επικαλούνται τους νόμους σχετικά με την ελευθερία».

Απειλητικές επιστολές γονέων προς εκπαιδευτικούς 

Η επιστολή που εξασφάλισε και παρουσιάζει το MEGA κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης… Μία μητέρα ζητά το παιδί της να μην φορέσει μάσκα διαφορετικά… απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Στο ίδιο σχολείο έφτασε και υπεύθυνη δήλωση μητέρας η οποία γνωστοποιεί ότι το παιδί της δεν θα φορέσει μάσκα και αποκαλεί τη χρήση της κακοποιητική ενέργεια.

«Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δενθα είναι ανεκτές!».

Ζητούν αίθουσες και τάξεις για παιδιά χωρίς μάσκα 

«Ως εκ τούτου, παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων.

Σε κάθε περίπτωση, είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες και ποιοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, διακρίσεις έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα.»

Οι γονείς ζητούν μάλιστα εγγράφως απάντηση από την διεύθυνση του σχολείου.

«Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αποκλείσετε τη φοίτηση του παιδιού μας στο δημόσιο σχολείο, εμποδίζοντάς του την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια παιδεία με δική σας ευθύνη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, ώστε να προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων αυτού.»

«Εμείς θα κάνουμε τον πορτίερη; Θα ρθουμε σε συγκρουση με τους γονεις. Δεν μας εχει πει κανενας τι θα κάνουμε».

Σε επιστολές τους γονείς απαγορεύουν να γίνει ακόμα και τεστ στα παιδιά τους αφού θεωρούν ότι γίνονται μέρος ενός …πειράματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr