Τη τεράστια συλλογή μεταλλίων της μεγάλωσε και άλλο η Άννα Κορακάκη με το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας, στο πιστόλι 25μ.

Ένα μετάλλιο που ήρθε αρκετά δύσκολα και με μεγάλο άγχος για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σε ηλικία 27 ετών έχει πάρει τα πάντα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Η Άννα ήταν αρκετά άτυχη στον πρώτο αγώνα που έδωσε στην Κρακοβία και συγκεκριμένα στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ., όπου έχασε το χάλκινο μετάλλιο για 0,1 βαθμό. Ένα αποτέλεσμα που της στοίχισε όπως φάνηκε και από τα δάκρυα που κυλούσαν στα μάγουλα της για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του τελικού.

Η ατυχία αυτή στοίχισε αρκετά στην ίδια και το άγχος την κατέβαλε στη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα των 25μ. στο πιστόλι, το πρωϊ της Κυριακής.

Στις βολές ακριβείας με σκορ 289/300 κατέλαβε την ένατη (9) θέση, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός τελικού. Έπρεπε στο δεύτερο μέρος του αγώνα, το πρωϊ της Δευτέρας να ανέβει πιο ψηλά για να εξασφαλίσει την είσοδο στις 8 καλύτερες σκοπεύτριες της διοργάνωσης.

Αυτή τη φορά η πίεση δεν την λύγισε και στις βολές ταχείας κατετάγη στην τρίτη θέση με 584 βολές εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Πλέον ήταν η γνώριμη Άννα, η Άννα με το τεράστιο ταλέντο, η Άννα με την παροιμιώδη ψυχραιμία, η Άννα των μεγάλων αγώνων και πέρασε στο medal match ως πρώτη από το γκρουπ της.

Μία αθλήτρια να ξεπερνούσε, εξασφάλιζε ένα μετάλλιο, κάτι που το κατάφερε. Πρώτα έφυγε η Γεωργιανή Salukvadze και μετά την ακολούθησε η Γερμανίδα Vennekamp. Το μοναδικό εμπόδιο για το χρυσό, ήταν η Κostadinova από τη Βουλγαρία, μία έμπειρη αθλήτρια όχι, όμως, με την αξία της Άννας.

Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι την όγδοη και τελευταία σειρά των βολών, όταν η Άννα ευστόχησε μία φορά παραπάνω κατακτώντας το χρυσό με 27 πόντους έναντι 26 της Kostadinova.

Το τέλος του αγώνα και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, βρήκε την Άννα πανευτυχισμένη. Με το χαμόγελο μόνιμα στο πρόσωπο της, αγκάλιασε όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες, αρχίζοντας φυσικά από την Kostadinova.

Την πιο μεγάλη αγκαλιά την κράτησε για τον πατέρα της και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όσα έχει πετύχει η Ολυμπιονίκης. Και μετά ήταν η σειρά του αδελφού και συναθλητή της Διονύση που με μεγάλη αγωνία παρακολούθησε και αυτός τον αγώνα.

Μία Άννα από ατόφιο χρυσάφι, καθώς είναι το τέταρτο μετάλλιο για την στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, μετά το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. και το χρυσό (πιστόλι 25μ.) και το ασημένιο (αεροβόλο 10μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

Αυτά έχουν προστεθεί στα δύο Ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό και χάλκινο ) το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το χρυσό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής του 2018 και του 2022 αντίστοιχα, αλλά και τα τρία που έχει σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, χρυσό φέτος, ασημένιο το 2019, χάλκινο το 2020.

Μία απίστευτη συγκομιδή για μία καταπληκτική αθλήτρια που θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να τιμά τα χρώματα της Ελλάδας μας!

Πηγή: in.gr