Την ανησυχία του για τα πανηγύρια μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Αλίαρτο και Γουδή εξέφρασε ο  καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Περισσότερο με ανησυχούν τα πανηγύρια που μπορεί να είναι πιο μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης, Είδατε τι συμβαίνει στη Σερβία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος στο Θέμα 104,6.
Ερωτηθείς αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, ο καθηγητής Μικροβιολογίας απάντησε ότι «σε πρώτη φάση θα πρέπει να το δουν οι τοπικοί παράγοντες. Καταλαβαίνω ότι ένα πανηγύρι για ένα μικρό χωριό είναι το σημαντικότερο γεγονός του έτους αλλά ένα τέτοιο πανηγύρι μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα σε υγειονομική βόμβα, αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «όλοι πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά (σ.σ. την κρίση του κοροναϊού)» προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάσταση ασταθής αλλά ελεγχόμενη».

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, «αναμενόμενο» το ότι υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα γιατί, όπως είπε, «ξέραμε ότι όταν ανοίξουν τα σύνορα με χώρες που έχουν περισσότερα κρούσματα από εμάς ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα».
«Το ότι τα βρίσκουμε είναι καλό γιατί σημαίνει ότι το σύστημα είναι καλό. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει ο κόσμος να πειθαρχήσει τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

«Το ότι δεν έχουμε κρούσματα οφείλεται στο ότι πήραμε μέτρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουμε» κατέληξε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πηγή: in.gr