Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, όπου τόνισε πώς κλείνοντας ο τρίμηνος εκλογικός κύκλος «θα επιστρέψουμε στην εποχή τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ. Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ  είναι το μόνο κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του και τώρα «το μεγάλο  ιδεολογικό και πολιτικό μας στοίχημα», σημείωσε, «είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στη χώρα απέναντι στη ΝΔ, με ενδιάμεσους σταθμούς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές».

«Τελικός μας στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να δείξει ένα κυβερνητικό δρόμο. Να είναι μια ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση», τόνισε.

Σχολιάζοντας την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάλης σημείωσε πως, όλο το προηγούμενο διάστημα, «μόνος του στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει»

«Και τι πέτυχε; Να έρθει δεύτερος; Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Ερχόμαστε αξιακά, ιδεολογικά και με ένα σύγχρονο ανανεωμένο δυναμικό, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ΝΔ να ασκεί πολιτικές σε βάρος του κοινωνικού κράτους, των θεσμών, επειδή δεν υπάρχει μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση».

Αναφορικά με την ισχυρή παρουσία ακροδεξιών κομμάτων στη νέα Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της εικόνας που κυριαρχεί.

«Όταν λέμε δεν ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι υποκλοπές, οι ανισότητες και με ενδιαφέρει πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη, οι θεσμοί, το κράτος δικαίου, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό είναι αξιακός ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε», επισήμανε.

Μάλιστα, απέδωσε πολύ μεγάλη ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς σε αυτές τις εκλογές τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρωταγωνιστή σε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Πηγή: in.gr