«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας.

Μια από τις πλέον ευάλωτες χώρες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης θεωρείται η Ελλάδα και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οπως τονίζει  φέτος η μέρα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος, με σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας.

«Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επισημαίνει ότι «η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας» και προσθέτει ότι την ίδια στιγμή, λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη, η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

Καταλήγει δε τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος. «Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη».

Πηγή: in.gr