Πελατειακές πολιτικές και προεκλογικού χαρακτήρα επιλογές καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την διαχείριση της ακρίβειας και τη στήριξη των εισοδημάτων επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει «λαϊκισμό» ό,τι τον συμφέρει».

Επιδοματική πολιτική

Κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «μέχρι πριν από μερικούς μήνες (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί. Βαφτίζει «λαϊκισμό» τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί  ότι χρειάζονται σταθερές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων κι ενίσχυσης του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Και όχι πελατειακές πολιτικές, που είναι επιλογές με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη».

Μόνιμα μέτρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές, ενώ επέμεινε στην ανάγκη υιοθέτησης μόνιμων μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για την προστασία του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει “λαϊκισμό” ό,τι τον συμφέρει. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί. Βαφτίζει “λαϊκισμό” τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης.

»Εμείς θεωρούμε ότι χρειάζονται σταθερές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων κι ενίσχυσης του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Και όχι πελατειακές πολιτικές, που είναι επιλογές με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη».

Πηγή: in.gr