Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους η πρακτική «να συμψηφίζονται οι αστοχίες της ΝΔ με τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την υπόθεση Μάντζου.

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για μια «κρίσιμη μάχη» κατά την οποία το κόμμα του – όπως είπε –  φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Όπως είπε «δεν χρειάζεται να περάσουν τέσσερα χρόνια με μια από τα ίδια», προσθέτοντας ότι η ΝΔ τα έκανε «μπάχαλο στους θεσμούς, στην υγεία και την οικονομία» και για το λόγο αυτό σημείωσε «πρέπει να μπει τέλος».

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους η πρακτική «να συμψηφίζονται οι αστοχίες της ΝΔ με τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την υπόθεση Μάντζου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως μια «πολιτική τοξικότητα που δεν οδηγεί πουθενά».

Τι είπε για τη Ροδόπη

Αναφορικά με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν γίνεται να εργαλοποιείται ένα εθνικό ζήτημα για μερικές ψήφους».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο 1995 όταν επί Ανδρέα Παπανδρέου έπεσαν οι μπάρες στα χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Κανένα προξενείο δεν μπορεί να επέμβει εάν νιώθουν ότι το ελληνικό κράτος είναι δίπλα τους. Έτσι θα κλείσουμε την πόρτα στην Τουρκία και όχι με λάσπη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ασκούνται πολιτικές στη Θράκη που ενώνουν και όχι διχάζουν».

Σχετικά με την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης, εκτίμησε ότι εάν «η ΝΔ έχει μεγάλο ποσοστό, θα συνεχίσει την ακραία αλαζονεία και θα χειροτερέψει η κατάσταση για τη χώρα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την ΝΔ για «πελατειακό κράτος» και στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου.

Πηγή: in.gr