«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια τεράστια δυσκολία και για να μην ωραιοποιούμε τα πράγματα θα πρέπει να συνομολογήσουμε ότι είναι η κρισιμότερη στιγμή της πανδημίας αυτή την περίοδο», ανέφερε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Μεγάλη Εικόνα» και στη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο πρώην υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «έχουμε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση και μία μη διαχειρίσιμη», όπως την χαρακτήρισε, «πίεση στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή».

«Δεν είναι μόνο ο αριθμός των θανάτων σε καθημερινή βάση, ο οποίος επίσης είναι δυσβάσταχτος», ανέφερε, «αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που το ΕΣΥ δεν μπορεί να τους φροντίσει ικανοποιητικώς. Όχι μόνο ασθενείς με Covid, αλλά και άλλα νοσήματα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, τόσο στα μεγάλα, όσο και σε αρκετά της επαρχίας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία», προσέθεσε, «ουσιαστικά, το σύστημα υγείας έχει κατεβάσει ρολά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση και χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης», κατέληξε ο κ. Ξανθός, τονίζοντας ότι τόσο τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα πρέπει να «σηκώσουν» ένα βάρος από τα περιστατικά Covid.

Πηγή: in.gr