Ο δήμος Νέας Σμύρνης, προχωράει σταδιακά στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα τύπου led. Αυτό πρακτικά σημαίνει ασφαλέστερες συνθήκες κίνησης των πολιτών και της κυκλοφορίας των οχημάτων, εντυπωσιακή μείωση στη κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό που δύναται να φτάσει στο εντυπωσιακό 50%.

Μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα, τηρούνται και οι ηθικές δεσμεύσεις του δήμου έναντι του πανευρωπαϊκού Συμφώνου των Δημάρχων, προωθώντας υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική και συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ξεκινώντας από την περιοχή του Φάρου (Άνω Νέα Σμύρνη) έως και την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που ο σχεδιασμός προβλέπει αυτό να γίνει τέλος του έτους, θα έχει αντικατασταθεί ο φωτισμός στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

Αλλάζει το μικροκλίμα

Η δράση αυτή έρχεται να συνδυαστεί με την περιβαλλοντική παρέμβαση στον άξονα Αιγαίου – Κράτητος, όπου μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) άλλαξε το μικροκλίμα ολόκληρης περιοχής προβαίνοντας ταυτόχρονα και στην ανάπλαση της περιοχής των Λουτρών.

Άλλωστε από το 2012 όπου ο δήμος της Νέας Σμύρνης εκπόνησε το Σχέδιο Δράσης Αειοφόρου Ενέργειας, πραγματοποιήθηκαν σειρά παρεμβάσεων με ταυτόχρονη μείωση των βλαβερών συνεπειών της εκπομπής CO2.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr