Οι εργασίες αποκατάστασης μιας εγκαταλελειμμένης έπαυλης αξίας 35 εκατ. ευρώ, σε μια από τις πιο πολυτελείς περιοχές του Παρισιού διακόπηκαν, μετά την ανακάλυψη ενός πτώματος που βρισκόταν στο υπόγειο επί τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σε απόσταση λίγων λεπτών από την πρωθυπουργική κατοικία, και δίπλα από το πρώην σπίτι του Υβ Σεν Λοράν, το τεράστιο οίκημα στην καρδιά του Παρισιού είχε μείνει ακατοίκητο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Πίσω από την πρόσοψη, όπως αναφέρει η Le Monde, κισσοί έβγαιναν από τις ρογμές των τοίχων, ενώ τα πατζούρια κρέμονταν σπασμένα, στο κτίριο που κάποτε κατοικούσε ο Γάλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Φρανσουά Κοπέ. Ο άλλοτε κομψός κήπος είχε αφεθεί στην τύχη του από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα σε πλήρως άναρχη κατάσταση.

Αξία – μαμούθ

Το προσωπικό του μεσιτικού γραφείου, είχε περιγράψει το κτίριο ως την «τελευταία πραγματικά σημαντική ιδιοκτησία στην πλέον περιζήτητη γειτονιά της πρωτεύουσας». Τον Ιανουάριο αγοράστηκε εντέλει από τους σημερινούς του ιδιοκτήτες, μια ολλανδική εταιρεία που κρατά χαμηλούς τόνους, σε δημοπρασία που διήρκεσε λιγότερα από 15 λεπτά. Ο αγοραστής, Ζαν-Μπερνάρ Λαφοντά, κατέβαλε 35,1 εκατ. ευρώ – σχεδόν έξι φορές την τιμή εκκίνησης.

Ήδη από τον Φεβρουάριο ξεκίνησαν τα έργα αναπαλαίωσης της ιδιοκτησίας, η οποία προστατεύεται από αυστηρούς νόμους διατήρησης των χαρακτηριστικών της, προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της, όπως δήλωσαν κάτοικοι στην Le Parisien.

Το ανατριχιαστικό γεγονός

Όταν, όμως, οι εργάτες ξεκίνησαν τις εργασίες, έπεσαν πάνω σε… ένα πτώμα. «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε όταν μάθαμε ότι ήταν εκεί για τόσο πολύ καιρό, χωρίς κανείς να το έχει αντιληφθεί», δήλωσε η Σαμπίνε Λέμπρετον, αντιπρόεδρος ένωσης κατοίκων με στόχο τη διατήρηση της έπαυλης.

Η Le Monde γράφει ότι το πτώμα, ο εντοπισμός του οποίου μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε δημόσια, συνέβη τη στιγμή που οι εργάτες μετακίνησαν ένα σωρό από σανίδες και σκουπίδια σε ένα από τα κελάρια της έπαυλης. Ίχνη από πληγές, μεταξύ των οποίων σπασμένα κόκαλα και χαρακιές από μαχαίρι, έκαναν την αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα για φόνο.

Έγγραφα που βρέθηκαν επάνω στο πτώμα, επέτρεψαν στις αρχές να το αναγνωρίσουν ως τη σορό του Ζαν-Πιερ Ρενό, με τον θάνατό του να χρονολογείται περίπου στα 30 χρόνια πριν. «Δεν είχε σταθερή κατοικία και αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού», εξήγησε στη Le Monde πηγή από την αστυνομία.

«Φαίνεται πιθανός ένας καβγάς με κάποιο άλλο, επίσης περιθωριοποιημένο άτομο… Όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν πέθανε στην έπαυλη ή τον μετέφεραν εδώ, και το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ την ταυτότητα του δράστη. Είναι πολύ πιθανό ο δολοφόνος να είναι επίσης νεκρός μέχρι σήμερα».

Τα παιδιά του Ρενό εντοπίστηκαν και ενημερώθηκαν για τον θάνατο του πατέρα τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Λαφοντά, ο νέος ιδιοκτήτης, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Οι εργασίες αναπαλαίωσης της έπαυλης αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά από το φθινόπωρο.

Πηγή: www.theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr