Αναστάτωση επικρατεί στους περισσότερους από 600.000 Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι κάνουν τις διακοπές τους στην Ισπανία, αλλά και σε όσους έχουν κλείσει, ήδη, διακοπές στην χώρα της Μεσογείου, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε αργά χθες το βράδυ η βρετανική κυβέρνηση, να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών τους Βρετανούς που επιστρέφουν από την Ισπανία.

Η Βρετανία αποφάσισε να αφαιρέσει την Ισπανία από την λίστα των ασφαλών χωρών για διακοπές, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, με το Foreign Office να εκδίδει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, οι βρετανοί τουρίστες καλούνται να μην ταξιδεύουν στην Ισπανία, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, υποστήριξε την σχετική απόφαση του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο Sky News. Ο Ράαμπ δήλωσε πως η απόφαση να αφαιρεθεί η Ισπανία από τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών για διακοπές ελήφθη το Σάββατο και βασίστηκε στην ανάλυση των δεδομένων, σύμφωνα με τα οποία την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.255 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο 132 κρουσμάτων τον Ιούνιο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από τις διακοπές τους στην Ισπανία ήταν τόσο αιφνιδιαστική,που ανάμεσα σε αυτούς που θα πρέπει να απομονωθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι και ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου για διακοπές.

Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης σήμερα το πρωί οργισμένοι Βρετανοί τουρίστες έκαναν ουρές για να επιστρέψουν στη χώρα τους. Με μάσκες και προστατευτικά γυαλιά στο πρόσωπο, αρκετοί από αυτούς, δήλωσαν πως είναι θυμωμένοι και μπερδεμένοι επειδή δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Επιβάτες που έφτασαν την Κυριακή το πρωί στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ από την Ισπανία εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την ξαφνική αλλαγή ενώ κάποιοι δήλωσαν πως τερμάτισαν νωρίτερα τις διακοπές τους, αφού η Βρετανία αφαίρεσε την Ισπανία από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών.

Πηγή: in.gr