Στο προσκήνιο επανέρχονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η ανακοίνωση των οποίων το πιθανότερο είναι να γίνει το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, με τις επαφές από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς ή υφυπουργούς που μετακινούνται ή αναλαμβάνουν καθήκοντα να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι μεγάλης έκτασης. Αντιθέτως, θα γίνουν περιορισμένης εμβέλειας κυβερνητικές αλλαγές με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση ενδεχόμενου δεύτερου κύματος κοροναϊού.

Με δεδομένο πως αναμένεται αρκετά δύσκολο φθινόπωρο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κυβέρνησης, απομακρύνθηκε το σενάριο του σαρωτικού ανασχηματισμού, καθώς θα εξέπεμπε μήνυμα σιγουριάς σε όσους μείνουν και σε όσους μπουν στο κυβερνητικό σχήμα πως -τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα- έχουν σίγουρη τη θέση τους.

Επιβεβαιώνει ο Πέτσας – Ενισχύεται το Ταμείο Ανάκαμψης

Για διορθωτικές κινήσεις που «δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό», αλλά «ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως έπονται αλλαγές εντός των επόμενων ωρών.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε τα περί διορθωτικών κινήσεων, οι οποίες -υποστήριξε- πως «δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό», επιβεβαιώνοντας πως είναι προ των πυλών, καθώς χρησιμοποίησε τη φράση «τις επόμενες ημέρες» για τις κινήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός.

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός έχει πει εδώ και καιρό ότι θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα συνιστούν δύο πράγματα: α) μη ανασχηματισμό, β) ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε διευκρινιστική ερώτηση δε, ο κ. Πέτσας είπε πως υπάρχουν τομείς που χρειάζονται μεγαλύτερο συντονισμό και ταχύτητα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ποιες αλλαγές θα γίνουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θεωρείται βέβαιη η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό, με πιθανότερο διάδοχό του τον γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Θάνο Πετραλιά, ενώ ακούγεται έντονα και η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως, κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημητρίου Κράνη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών, με την αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων (της Αλεξάνδρας Σδούκου και της Αννας Στρατινάκη) αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr