Νέες κυβερνητικές δομές με «ομάδες κρούσης», αναπληρωτές υπουργούς, αναβαθμίσεις υφυπουργών ή και γενικών γραμματέων και περισσότερες γυναίκες, χωρίς να αποκλείονται απομακρύνσεις – καραμπόλες σε υπουργικούς θώκους περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του πρώτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι στοχευμένες αλλαγές που επιφυλάσσει ο Πρωθυπουργός παραμένουν, πιθανότατα όμως όχι για πολύ ακόμα, στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι – «βαθμολόγιο» των κυβερνητικών στελεχών. Μένει να φανεί το εύρος της προαναγγελθείσας «αναδιανομής αρμοδιοτήτων»», δηλαδή ποιες σκέψεις του θα κάνει πράξη, όταν ο ίδιος πατήσει το κουμπί του ανασχηματισμού.

Το σίγουρο είναι ότι μετά και τη συμφωνία για το ευρωπακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης με τη δέσμευση προς το εσωτερικό (εις διπλούν, αρχικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και έπειτα από το βελγικό έδαφος) ότι «δεν θα ξοδέψουμε με την ανεμελιά του νεόπλουτου», η κυβέρνηση εισέρχεται στη ζώνη του «νεκρού» – πολιτικά – χρόνου. Εκεί όπου οι εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού τοποθετούν εδώ και καιρό τον ανασχηματισμό.

  • Πως τα ελληνοτουρκικά επηρεάζουν τον ανασχηματισμό
  • Ποια υπουργεία θα κοπούν στα δύο
  • Ποιος θα χειρίζεται το πρότζεκτ «μεταρρυθμίσεις»

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορεί

Πηγή: in.gr