Πλήθος Αθηναίων γέμισε σήμερα τις κοντινές παραλίες της Αττικής για να δροσιστούν στη θάλασσα αλλά και να κάνουν την απαραίτητη ηλιοθεραπεία.

«Έχει πολλή ζέστη. Η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, αλλά οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες», τόνισε μία λουόμενη μιλώντας στο MEGA.

Με… ταπεράκι το πρώτο μπάνιο

Την ώρα που οι Αθηναίοι αναζήτησαν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς, είχαν στο μυαλό τους να κάνουν και όση περισσότερη οικονομία μπορούσαν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις.

«Για τα μικρά φέραμε τοστάκια, κριτσινάκια, τέτοια πράγματα, ίσα ίσα για να περάσουν τη μέρα τους και μετά θα πάνε να φάνε στο σπίτι. lίγο πιο οικονομικά, αλλιώς δεν βγαίνει», αναφέρουν στο MEGA.

Mε το θερμόμετρο να αγγίζει σήμερα τους 28 βαθμούς οι Αθηναίοι κατέκλεισαν τις παραλίες της Αττικής, πολλοί από αυτούς έφεραν καφέ και σνακ μαζί τους για να γλιτώσουνε τα περεταίρω έξοδα και να μην βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

«Τα κοκτέιλ είναι πιο πάνω από το budget μας αλλά το αξίζουμε μια στο τόσο να ξοδεύουμε ένα ποσό», σημείωσε χαρακτηριστικά μία λουόμενη.

Στα 88 ευρώ το κόστος μιας … βουτιάς

Για το Σαββατοκύριακο, μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει για την είσοδο της σε οργανωμένη παραλία 8 ευρώ το άτομο δηλαδή 32 ευρώ σύνολο.

Για το σετ με ξαπλώστρες 17ευρώ, δηλαδή σύνολο 35 ευρώ, για
τον καφέ 4,50 ευρώ το άτομο, δηλαδή 9 ευρώ και για φυσικό χυμό για τα παιδιά 6 ευρώ το άτομο δηλαδή 12 ευρώ, συνολικό κόστος 88 ευρώ χωρίς το φαγητό.

Άλλοι λένε πως οι τιμές μπορεί να είναι φυσιολογικές, ωστόσο και πάλι θα επιλέξουν να φέρουν κάτι από το σπίτι.

Το καλοκαίρι πάντως φαίνεται πως είναι εδώ με τον κόσμο να δηλώνει πως χαίρεται που επιτέλους ήρθαν οι ζέστες.

«Είναι ο πιο ζεστός καιρός που έχουμε δει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, είχαμε ένα μακρύ κρύο χειμώνα» δήλωσε τουρίστρια στο MEGA.

Πηγή: in.gr