Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους Βρετανούς για τα επόμενα στάδια χαλάρωσης του lockdown, για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και για το εάν θα επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Μάιο θα απευθύνει τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown, με ανοιχτούς τους κήπους των παμπ και τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, θα αναφερθεί στις διακοπές στο εξωτερικό και το σύστημα που θα καθιερώσει η Βρετανία για τις εγκεκριμένες χώρες. Το τηλεοπτικό μήνυμα έρχεται μία εβδομάδα αφότου επιτράπηκε στους Βρετανούς να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο με έως και πέντε άτομα.

Αύριο ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει εάν οι Βρετανοί μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο χαλάρωσης. Με βάση το πρόγραμμα, θα ανοίξουν κήποι των παμπ, γυμναστήρια κομμωτήρια και μη αναγκαία καταστήματα, για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

Αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει στους επιχειρηματίες μία εβδομάδα προθεσμία πριν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Τι θα συμβεί με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Αυτή τη στιγμή, στη Βρετανία επιτρέπονται μόνο τα απολύτως δικαιολογημένα ταξίδια στο εξωτερικό. Ωστόσο, αύριο ο Τζόνσον αναμένεται να φανερώσει τις προθέσεις του για το μέλλον και το ενδεχόμενο διαβατηρίων εμβολιασμού.

Παράλληλα, αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν σε «πράσινοι» και «κόκκινοι» οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Οι Βρετανοί θα μπορούν να επισκέπτονται «πράσινες» χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και προχωρημένο πρόγραμμα εμβολιασμού. Τα ταξίδια πάντως δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις 17 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr