Απάντηση στο ερώτημα για τα αίτια στήριξης του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνουν πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι στα Κατεχόμενα.

Οι δημοσκοπήσεις

Ολοι τους παραπέμπουν στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούν τα επιτελεία των υποψηφίων τις τελευταίες βδομάδες, εν όψει των «προεδρικών εκλογών» στα Κατεχόμενα, οι οποίες δείχνουν να ανεβαίνει η στήριξη στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε αντίθεση με τη στασιμότητα που παρουσιάζουν τα ποσοστά του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Στέλεχος του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (Ερχιουμάν), μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν συμβαίνει μόνον αυτό, αλλά φαίνεται ο Τατάρ να μην περνά καν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών» αφού εμφανίζεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20%, πίσω από τον Ακιντζί (24%) και τον Ερχιουμάν (22%).

Οι κινήσεις

Μάλλον γι’ αυτό οι κινήσεις της Τουρκίας υπέρ του Ερσίν Τατάρ ήταν πολλές τις τελευταίες μέρες:

Στελέχη του κυβερνητικού τουρκικού κόμματος AKP επισκέπτονται τα Κατεχόμενα ή τηλεφωνούν σε ψηφοφόρους με ένα και μοναδικό μήνυμα: «ΟΧΙ ψήφο στον Ακιντζί»

Πριν μερικές μέρες, η κυβέρνηση στην Αγκυρα κάλεσε τον Τατάρ και τον προίκισε με 13 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των «δημοσίων υπαλλήλων» τον Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησε η επανατροφοδότηση του φράγματος των Πανάγρων με νερό από την Τουρκία.

Προχθές, ο Τατάρ μετέβη στην Αγκυρα και δίπλα από τον Ερτογάν ανακοίνωσε το άνοιγμα μέρους της παραλίας της Αμμοχώστου.

Ο στόχος

Οι κινήσεις αυτές, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στα Κατεχόμενα, στόχο έχουν να διεμβολίσουν τους ψηφοφόρους των επίσης υποψηφίων Οζερσάι και Αρικλί (μαζί γύρω στο 12-15%) και να φέρουν πρώτο στον Α΄ γύρο των «εκλογών» τον Ερσίν Τατάρ.

Επίσης, οι κινήσεις στρέφονται στο 8% περίπου των αναποφασίστων.

Ο στόχος βέβαια μπορεί να αγιάζει τα μέσα, αλλά λογικά εξαγριώθηκε ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος θεωρεί ότι με τις κινήσεις αυτές βάλλεται πλέον και αυτός από την Αγκυρα, καθώς πριν μερικούς μήνες ήταν «το καλύτερό της παιδί».

Αισθάνεται, επιπλέον, προσβεβλημένος για το project της Αμμοχώστου, το οποίο ως λεγόμενος ΥΠΕΞ των Κατεχομένων είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας.

Πηγή: politis.com.cy

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr