Την τέταρτη κατά σειρά υπερυψωμένη διάβαση κοντά σε σχολική μονάδα κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τη διάβαση μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο στο Φλαμούλι, επί της οδού Αγίας Μονής.

Προηγήθηκαν οι διαβάσεις στη διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου και Βούλγαρη, στο Δημοτικό Σχολείου Ριζαριού και στο Μεγαλοχώρι.

Με την τέταρτη αυτή διάβαση ολοκληρώνεται ένας βασικός κύκλος παρεμβάσεων του Δήμου Τρικκαίων για την ασφάλεια μαθητών/τριών, κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο.

Οι εργασίες όπως ενημερωθήκαμε, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11/08/2021 στις 8:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 23/08/2021. Όλο αυτό το διάστημα δε θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Αγίας Μονής στο Φλαμούλι, μεταξύ των οδών Σεφέρη και Ρίτσου. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα είδηση από τον ίδιο δήμο αφορά την κατασκευή ενός πάρκου για σκύλους από υλικά που προήλθαν από ανακύκλωση πλαστικών ή σκραπ εκτός της περίφραξης του πάρκου.

Το πάρκο σκύλων με το χαρακτηριστικό υποκοριστικό  «Πάρκο ΚΥΝητικότητας» βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, κάτω από το Φρούριο, ανεβαίνοντας για τον λόφο Προφήτη Ηλία για όσους επιθυμούν ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουν την αξία της ανακύκλωσης.

Έχει εξοπλιστεί με όργανα που δίνουν στους σκύλους τη χαρά να παίζουν, όπως μόνοι αυτοί ξέρουν, όπως μόνο αυτοί επιθυμούν, όταν βρίσκονται ελεύθεροι σε ιδανικό περιβάλλον.

Εξάλλου, με τα δέντρα του λόφου να πλαισιώνουν τον χώρο, μακριά από ηχορύπανση, αλλά και λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης, το πάρκο των σκύλων είναι ιδανικός χώρος για ζώα και ανθρώπους.

«Η ανάγκη να προσφέρουμε χώρο για τα δεσποζόμενα ζώα όπως προέκυψε μετά από συζητήσεις με ιδιοκτήτες τους», τονίζει η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη. Και συμπληρώνει ότι «στα δυτικά της πόλης σε πρώτη φάση, δίνουμε τη δυνατότητα για παιχνίδι για τα σκυλάκια και για ωραίο περίπατο για τους ιδιοκτήτες τους».

Αλλά τα σημαντικά δεν είναι μόνο η ιδέα και η κατασκευή του πάρκου. Είναι και ότι αυτό δημιουργήθηκε με ελάχιστη δαπάνη: «Ξοδέψαμε μόνο για την περίφραξη των 700 τ.μ.», επισημαίνει η κ. Μητσιάδη, «καθώς όλα τα όργανα κατασκευάστηκαν από τους τεχνικούς του Δήμου μας».

Προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά ή σκραπ) και με κατάλληλη διασκευή και επεξεργασία, μεταβλήθηκαν σε όργανα για τα αγαπημένα μας τετράποδα.

Στο πάρκο ωστόσο απαιτούνται ακόμη μερικές παρεμβάσεις (π.χ. η πλήρης σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, κάδοι απορριμμάτων κ.α.) ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτό να είναι πλήρως προσβάσιμο στους τετράποδους φίλους, σαν την Οντέτ και την Μπέλα, που με μεγάλη χαρά δοκίμασαν τα όργανα και «πόζαραν» για να αναδείξουν το πάρκο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr