Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε για το ζήτημα του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας για τον γενικό πληθυσμό.

Ακόμα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς ανηλίκων σημειώνοντας ότι αν η επιστήμη προέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών, ο ίδιος θα εμβολίαζε τα παιδιά του.

«Εφόσον η επιστήμη προκρίνει αυτή την επιλογή, εγώ τα παιδιά μου θα τα εμβολίαζα. Θα ξένοιαζα ο ίδιος από έναν διαρκή μπελά. Είναι μικρότερο φυσικά το ποσοστό των παιδιών που νοσούν βαριά.

Εντούτοις ξέρω πολλούς γονείς αυτή την περίοδο που τα παιδιά τους – καλοκαίρι είναι – θέλουν να πάνε να διασκεδάσουν, έχουν μείνει δυο χρόνια κλεισμένα, πηγαίνουν στα νησιά, κάνουν πάρτι. Τι θέλετε να κάνουν τα νέα παιδιά; Πάρτι θα κάνουν.

Άρα λοιπόν το να είναι κανείς εμβολιασμένος και το να έχει ξεμπερδέψει με αυτή τη σκοτούρα να καταστραφούν οι διακοπές τους, νομίζω ότι είναι καλό και για τους ίδιους», τόνισε.

Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα των παιδιών

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως «πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα των παιδιών. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μία καμπάνια. Ούτε εγώ μπορώ να τους μιλήσω που είμαι 47. Πρέπει να είσαι στη λογική τους. Να πιάσεις το κουμπί του αισθήματός της».

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Λέμε ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και συγκεκριμένες ομάδες. Λέμε κατηγορηματικά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σύνολο του πληθυσμού».

Στον γενικό πληθυσμό ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε λογική κανιβαλισμού

«Είναι ενδεδειγμένος για ηθικούς λόγους. Στο γενικό πληθυσμό η λογική του υποχρεωτικού εμβολιασμού όμως μπορεί να οδηγήσει σε μία λογική κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτοί που έχουν αμφιβολίες θα γίνουν πιο σκληροί στη στάση τους. Οι υγειονομικές κρίσεις αντιμετωπίζονται μονάχα με κοινωνική αλληλεγγύη, ενότητα και όχι διχασμό», ανέφερε ακόμη.

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε εστίαση-ψυχαγωγία και κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους υποστήριξε πως «θα δημιουργήσει ένταση στην κοινωνία χωρίς λόγο. Με τη μετάλλαξη Δ βλέπουμε ότι ένα μέρος του πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο νοσεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο, μπορεί να έχανες τη ζωή σου αν ήσουν ανεμβολίαστος.

Αν εσύ δημιουργείς την αίσθηση ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να είναι χαλαρός και να κάνει τα πάντα, είναι λάθος. Δώσε τη δυνατότητα στον πολίτη που θέλει να έχει πρόσβαση σε έναν χώρο να έχει τη διευκόλυνση να μπει με το πιστοποιητικό, ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποκλείσεις τον ανεμβολίαστο. Να μπαίνει με rapid test».

«Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr